Igiena în make-up: recomandări de la Jordan Liberty

igiena în make-up

În aceste zile, se pune tot mai mult accentul pe igienă. Un lucru care, de altfel, trebuie să fie la ordinea zilei, a devenit un subiect tot mai discutat. Însă, în timp ce medicii fac recomandări privind igiena și prevenția, este bine de știut care sunt recomandările de igienă pentru domeniul de make-up. Noi am ales o postare a lui Jordan Liberty, în care vorbește despre igiena în make-up și ne-am gândit să vă spunem ce transmite artistul.

Mesajul lui Jordan Liberty despre igienă

Artistul a fost dezamăgit să observe că artiștii de makeup care sunt influenceri nu au oferit recomandări de igienă în timpul pandemiei de coronavirus. Iată ce spune Jordan Liberty, într-o postare:

„Dacă nu ați practicat standarde de igienă corespunzătoare din decembrie până în martie, este posibil să aveți kit-urile contaminate (poate cu coronavirus, dar sigur cu alți viruși și germeni culeși atunci când ați fost mulțumiți de sine, nechibzuiți și mult mai interesați de faima pe insta decât de  sănătatea și siguranța clienților voștri). Aceste articole trebuie aruncate, imediat.

Sunt rușinat de procentajul de make-up artiști care nu cunosc regulile de igienă – mulți dintre ei care predau (și fac un profit mare din) masterclass-uri de make-up. Este intrigant faptul că acești artiști par să fi primit un permis gratuit. Dacă ești un make-up artist profesionist, ar trebui să cunoști și să practici regulile de bază ale igienei – punct.

În ultimele 48 de ore am primit 47 (asta este PATRUZECI ȘI ȘAPTE) de mesaje de la urmăritori îngrijorați care distribuiau poveștile și postările make-up artiștilor de pe Instagram și YouTube care continuă să aplice ruj din tub, gloss și concealer direct din aplicator, suflând pe pensule și cufundând pensulele de două ori în palete (contaminând toate produsele din interior). Le-am trimis personal mesaje unora – răspunsurile au fost defensive, agresive sau doar pline cu scuze. Noi, ca și comunitate, trebuie să fim fără teama de a vorbi. Asta se aplică mireselor și clienților privați, modelelor și fotografilor deopotrivă.”

Recomandări pentru igiena în make-up

În continuare, vă oferim și recomandările lui Jordan Liberty privind igiena în make-up. Iată ce spune artistul în continuarea mesajului său:

„Iată lucrurile de bază pe care trebuie să le știi despre igienă, și ce trebuie să te aștepți de la toată lumea care aplică make-up. Protejează-te! Iată câteva lucruri-cheie la care să fii atent:

1. Kit-ul artistului arată murdar? Dacă marginile paletei (în special care conține produse tip cremă, precum fond de ten și ruj) sunt acoperite cu produs în exces, mânerul pensulelor este decolorat de la menținerea pensulelor murdare, iar tuburile transparente de gloss și sprâncene par neclare și colorate… fugi. Acesta este doar vârful iceberg-ului, iar numeroase produse vizibil contaminate sau pensule murdare/mirositoare sunt un imens steag roșu.

2. Fii atent la igiena personală a artistului tău. Se spală pe mâini? Folosesc dezinfectant pentru mâini? Par să știe ceea ce fac cu o spatulă cosmetică și cu paleta? Dacă utilizează bureți, sunt aceștia noi și folosiți doar pentru tine?

3. Cum aplică produsele? Dacă un produs este aplicat pe fața ta, pe ochi sau buze cu aplicatorul inclus sau direct din tub, acel produs este contaminat. Liner-ele, lipgloss-ul, concealer-ul și rujul lichid sunt adeseori aplicate neigienic.

4. Fac dublă scufundare? O greșeală comună (și ciudată) a make-up artiștilor este când artistul folosește, să spunem, o pensulă pentru buze. Atinge pensula într-o paletă plină cu ruj pentru buze și după ce aplică o undă pe buzele clienților, scufundă pensula contaminată înapoi în paleta pentru buze. Acest lucru este comun pentru eyeliner-ele gel și fondul de ten cremă, precum și pentru blush-uri. Am văzut asta chiar și cu mascara – dubla scufundare a baghetei de unică folosință distruge complet scopul.

Scopul igienei este să previi contaminarea produselor de make-up. Nu vrei să introduci germeni sau bacterii în niciun produs de make-up (cu accent pe creme, lichide și geluri). Orice care atinge pielea direct este contaminat. Dacă nu poate fi curățat complet, nu poate atinge un alt client.

5. Suflă pe pensule? Suflă pe lipiciul de gene pentru a-l usca? Cer genele înapoi pentru a le putea utiliza la un alt client ulterior (da… asta chiar se întâmplă)?

6. Pensulele trebuie spălate după fiecare zi de muncă. Apă fierbinte. Cu șampon pentru pensule. Între utilizări, spray-ul cu 79% alcool este cel mai bun și numeroase produse de curățat pensulele îl conțin, de asemenea. Pensulele ar trebui să fie întotdeauna igienizate între clienți. Bureții ar trebui să fie alocați fiecărui client – unul pentru față și fără împărțit. Nu poți igieniza bureții între clienți și este o credință obișnuită că ei nu pot fi complet igienizați deloc.

Îmi rupe inima că mulți din comunitatea noastră nu iau igiena în serios. Sper că veți distribui asta, videoul meu IG sau live-ul de pe YouTube pe acest subiect… haideți să nu lăsăm câțiva artiști murdari să ruineze afacerea pentru noi.”

Acestea au fost recomandările și gândurile lui Jordan Liberty cu privire la igiena în make-up. Dur spus, dar adevărat! La final, vă lăsăm și un video de-al lui, pe subiect. Noi vă încurajăm să țineți cont de recomandările lui și în această perioadă și întotdeauna, pentru că sănătatea și siguranța este mai presus de orice.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We Are Romanian Beauty Artists

FOLLOW US ON