Decolorarea părului se face acasă sau la salon?

decolorarea

Te-ai gândit vreodată să îți decolorezi părul la tine acasă? Ei bine, poate ar trebui să te mai gândești înainte de a face acest pas. Contrar așteptărilor, decolorarea acasă este destul de riscantă.

De ce este riscantă decolorarea făcută acasă?

Decolorarea este un proces chimic prin care este îndepărtat pigmentul părului, indiferent dacă este vorba despre pigmentul natural sau artificial. Pentru a decolora părul, trebuie amestecat oxidantul cu pudra decolorantă, astfel încât să rezulte un amestec pe care îl vei aplica pe păr. Însă, pentru a nu distruge părul, este extrem de important să fie respectate proporțiile. Doar un tehnician colorist este în măsură să respecte aceste proporții corecte dintre oxidant și pudră. Tocmai din acest motiv, nu este recomandat să îți decolorezi părul acasă, ci este indicat să apelezi la un hairstylist.

Ce ar trebui să știi înainte să îți decolorezi părul singură?

Înainte de a lua decizia de a-ți decolora părul singură, acasă, este important să știi că sunt câteva aspecte esențiale de care trebuie să se țină cont în procesul de decolorare. În primul rând, este extrem de important modul în care părul s-ar putea comporta în cazul decolorării. Este indicat să îți întrebi hairstylist-ul dacă părul tău este potrivit pentru a fi decolorat. Pentru a decide dacă părul poate fi decolorat, se au în vedere anumite aspecte, precum calitatea părului, istoricul acestuia, lungimea, desimea, vârsta și tonalitățile părului. De asemenea, este esențial să ții cont și de bugetul de care dispui pentru a realiza și a efectua mentenanța părului după procesul de decolorare.

Ce se poate întâmpla dacă alegi să îți decolorezi părul acasă?

Pozele pe care le-am ales pentru a reprezenta acest articol au fost preluate de pe pagina unui hairstylist. Cu acordul clientei, a postat poze cu efectele devastatoare pe care le-a avut decolorarea făcută la domiciliu, de către clientă, asupra părului. Disperată de căderea excesivă a părului, clienta a mers la salon pentru a cere ajutor pentru părul ei. Problema era deja avansată, dar hairstylist-ul de la salon a știu ce tratamente să aplice pe păr pentru a-l regenera.

Decolorarea se face acasă sau la salon?

Categoric la salon! Diferența constă atât în pregătirea și antrenamentul personalului de la salon, cât și în produsele utilizate. Există o diferență enormă între produsele pentru decolorare utilizate la salon și cele aflate în comerț pentru uz personal. Produsele profesionale sunt personalizate în funcție de tipul părului, astfel că au grijă de părul fiecărei cliente în parte. Așadar, atunci când vrei să îți decolorezi părul, optează întotdeauna pentru o decolorare la salon.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We Are Romanian Beauty Artists

FOLLOW US ON