De ce părăsim sala de fitness atât de repede?

De ce părăsim sala de fitness atât de repede?

În lumea noastră plină de oportunități de a te dezvolta și activități cu care să ne umplem timpul, ne rămâne și energie pentru a face mișcare și a ne îngriji de condiția noastră fizică. Poate că uneori suntem tentați să amânăm exercițiile fizice pentru că sunt incomode sau pentru că nu avem timp. Hai să fim sinceri, de câte ori am preferat să dormim putin mai mult în loc să începem dimineața cu o serie de exerciții?

Există o lume atât de variată a fitnessului, încât este absolut sigur că găsești o formulă care să-ti placă. Sportul îți întărește corpul mintea și sufletul, susține Marius Bocșa, personal trainer.

 

Cu ce începem?

Dar pentru acest nivel de satisfacție, e important să îți propui un stil de viață benefic. Cum ar fi să începem prin a face un plan de bătaie: Cu ce începi, mai exact?  Care este nivelul de dificultate pe care îl accepți cel mai bine? Ce tip de exerciții ți se potrivesc? Ce mișcări îți propui să faci și în câte serii? În majoritatea cazurilor, faptul că nu ne punem aceste întrebări simple și vedem sportul ca pe ceva general, aplicat tuturor la fel, mișcarea devine o scuză.

Scenariul următor vine din experiența noastră personală, dar și din mărturisirile prietenilor și atâtor persoane care caută online metode rapide de slăbit sau o rutină de fitness care face “minuni”. Ne facem un abonament la sală și începem să tragem de fiare frenetic, fără un plan bun.

Este dificil și ne simțim stingheri, pentru că ceilalți clienți par mai pregătiți și arată mai în formă decât noi. Tragem cât putem de tare de noi și a doua zi ne doare tot corpul. Bineînțeles că urmează o recuperare de câteva zile, timp în care motivația se pierde de tot și rămânem cu un gust amar.

Alt scenariu des întâlnit este cel în care reușim să ne găsim “o rutină” de exerciții și să găsim motivația de a o respecta, însă nu vedem nici un rezultat. Țelul pe care ni l-am propus pare foarte departe și începem să fim frustrați. Exercițiile nu ne oferă nici o satisfacție și decidem foarte ușor să ne umplem timpul altfel.

Alimentație și mișcare

Toate astea se întâmplă când începem să facem exerciții fără un plan bun și fără să ținem cont că alimentația este la fel de importantă ca mișcarea în sine pentru a obține rezultate. Un profesionist este capabil să te îndrume în a găsi acea formulă care te va face să iubești mișcarea și să o faci în fiecare zi. Rezultatele apar când ai motivația necesară, tehnica potrivită și îți hrănești corpul cu o alimentatie perfect adaptată noului nivel de activitate.

Marius Bocșa cu asta se ocupă: personalizează un plan de fitness și o alimentație necesară în funcție de pregătirea ta fizică și obiectivele stabilite. Nivelul tău de activitate, timpul pe care vrei să îl dedici, stilul care te atrage cel mai mult vor fi factori de decizie în a crea un plan de bătaie pe care să-l iubești. Rolul unui personal trainer bun este acela de a inocula pasiunea pentru un stil de viață sănătos. Îți mărește încrederea de sine și te motivează pentru a te simți bine în propriul corp. El este acolo pentru a evalua situația ta unică și a propune un plan atent personalizat de mișcare și alimentație.

Rezultate

4 saptamani – 6kg #weightlosstransformation

A post shared by Marius Gym (@marius.gym) on

Fă-ți curaj pentru a vedea ce înseamnă cu adevărat un trainer profesionist și contactează-l pe Marius. El îți poate evalua nivelul discutând cu tine și chiar îți poate trimite online un plan potrivit ție. Fă acest prin pas spre un stil de viață mai sănătos și corpul, mintea și sufletul tău îți vor mulțumi.

P.S: În alimentație se mănâncă cantitativ și gustos

#beautyleaders

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We Are Romanian Beauty Artists

FOLLOW US ON