Cum să alegi cea mai bună coafură pentru forma feței tale?

Cum să alegi cea mai bună coafură pentru forma feței tale?

Ați intrat vreodată într-un salon de coafură cu o fotografie a celebrității preferate și ați cerut tunsoarea exactă, dar când ați părăsit salonul nu vă simțeați deloc atractivă? Poate vă întrebați de ce bretonul care o prindea aşa bine pe Gigi Hadid nu vă oferă același aer ștrengăresc? Răspunsul constă în alegerea coafurii potrivite în funcție de forma feței. Suntem aici pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună coafură pentru forma feței dumneavoastră.

 

 

 

Determinarea formei feței

În acest moment s-ar putea să vă întrebați „dar care este forma feței mele ?!” Cea mai frecventă greșeală pe care majoritatea oamenilor o fac atunci când încearcă să-și determine forma feței este să presupună că aceasta este pur și simplu rotundă. Când vă determinați forma feței, ar trebui să vă uitați la linia părului, lățimea și lungimea feței și linia maxilarului.

Cea mai ușoară modalitate de a ști ce formă facială aveți este să vă dați părul pe spate, să luați un creion pentru ochi sau un creion pentru buze, să priviți în oglindă și să urmăriți conturul feței. Apoi, comparați schița cu fotografia de mai sus.

Coafuri pentru formă ovală

O formă a feței este considerată ovală dacă lungimea capului este mai mare decât lățimea și linia maxilarului este doar puțin mai îngustă decât părul. O formă de față ovală nu are puncte proeminente. Unele fețe celebre pe care le puteți recunoaște și au o față ovală sunt Jessica Alba, Rihanna și Bella Hadid.

Dacă aveți o formă de formă ovală, aveți noroc! Această formă este considerată a fi cea mai versatilă pentru coafuri, deoarece este de obicei destul de echilibrată și uniform proporționată, deci nu ezitați să experimentați.

Încercați să coafuri stil Pixie, puteți să vă asumați riscuri cu bretonul, sau să vă strângeți părul la spate. Cele mai bune coafuri pentru fețele ovale includ stiluri care vă păstrează părul departe de față, expunând cele mai bune caracteristici.

Coafuri pentru fețele în formă de inimă

La fel ca o inimă pe care o desenați, o față în formă de inimă are o frunte mai lată și o linie a maxilarului mai îngustă. Fruntea dvs. poate fi o caracteristică proeminentă, de obicei. Vedete care au această formă a feței: Tyra Banks, Reese Witherspoon.

Atunci când alegeți coafuri pentru o față în formă de inimă, puteți fie să alegeți să accentuați forma feței, fie să faceți ca partea de jos a feței dvs. să pară mai lată. Dacă alegeți să accentueze forma conică a feței, purtați părul într-un coc ridicat. O parte laterală dată după ureche, cu bucle largi, arată super-elegant și subliniază această formă frumoasă și feminină. Dacă doriți să vă echilibrați caracteristicile, lungimea părului trebuie să fie până la umăr. Scopul este să reduceți lățimea frunții și să creșteți lățimea părții inferioare a feței.

Coafuri pentru fețe pătrate

Figurile cu formă pătrată sunt destul de largi, iar fruntea și linia maxilarului au aproape aceeași lățime. Fetele cu fața pătrată, precum Olivia Wilde, ies de obicei foarte bine în fotografii, datorită simetriei.

Atunci când alegeți o coafură pentru o față în formă de pătrată, puteți alege fie să accentuați aspectul pătrat al feței, fie să vă înmuiați linia puternică a maxilarului. Dacă doriți să vă îmbunătățiți forma feței, apelați la un bob scurt pentru a accentua acea linie puternică a maxilarului. Dacă doriți să delimitați pătratul, încercați câteva stiluri de breton lateral pentru a crea linii diagonale și pentru a înmuia liniile de pe față.

Coafuri pentru o față rotundă

Aveți o față rotundă dacă aveți obrajii proeminenți, rotunjiți, aceeași lățime și lungime a feței.

În această situație vă sfătuim să nu alegeți o tunsoare bob sau coafuri drepte. Alegeți coafuri în straturi, fără multă uniformitate în jurul feței. Scopul este de a alungi fata – purtați-vă părul lung și texturat în jurul feței. Puteți să îi cereți hairstylist-ului să vă tundă mai scurt pe o parte.

Coafuri pentru o față alungită

Fața mai lungă și mai îngustă are nevoie de reduceri care, în general, adaugă volum și subliniază linia maxilarului.

Dacă aveți un gât lung, este întotdeauna frumos să-l încadrați cu straturi, spun experții. Atunci când aveți lungimea părului necesară, mai jos de umeri, încadrați-o într-un mod care aduce straturile la proporția potrivită. Este vorba despre observarea caracteristicilor faciale, a gâtului și a liniei claviculare și atragerea atenției asupra a ceea ce doriți să accentuați.

Coafuri pentru fețe în formă de diamant

Pentru femeile cu o față de diamant, precum Keira Knightleys, există posibilitatea de a alege fie un bob sau o tunsoare dreaptă, dar lungimea este foarte importantă. O coafură  cu straturi funcționează bine, dar proporția lungimii trebuie să fie atent aleasă.

O tunsoare bob până la bărbie, sau chiar până la lungimea umărului, cu margini ușor stratificare este cea mai bună alegere pentru femeile cu fața în formă de diamant. Aici scopul este reducerea lățimii obrajilor și scurtarea lungimii totale a feței, prin lungimea potrivită a părului.

Bineînțeles, pe lângă forma potrivită a coafurii, este importantă și culoarea aleasă în cazul în care vă vopsiți părul. Dar despre acest aspect, vom discuta într-un viitor articol.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We Are Romanian Beauty Artists

FOLLOW US ON