5 sfaturi pentru un păr sănătos de la Jessica Scott

păr sănătos

Jessica Scott este un hair stylist de renume, extrem de pasionată de munca ei. Deoarece părul lung și sănătos ține de domeniul ei de activitate, Jessica Scott ne oferă cinci sfaturi pentru a avea un păr sănătos și frumos.

1. Pentru un păr sănătos, investește în produse bune, achiziționând șamponul și balsamul de la un salon și nu de la un magazin general.

Totuși, în cazul în care achiziționezi șamponul și balsamul de la salon, este esențial să te asiguri că nu conțin sulfat. Pentru a fi sigur că nu conține, este recomandat să te uiți la ingrediente, iar dacă apare Lauril sulfat de sodiu, nu folosi produsul respectiv! Acest ingredient este un agent tensioactiv care îți va decolora părul și va extrage uleiurile bune din firul de păr.

2. Produsele de stilizare

Multe persoane nu folosesc produse de stilizare. Însă sfatul oferit de Jessica Scott este ca întotdeauna să se utilizeze un balsam bun, deoarece acesta reprezintă sursa zilnică de vitamine pentru păr. După aceea, sugerează utilizarea unui produs adjuvant în stilizare. De exemplu, dacă îți dorești un păr neted, fără încrețituri, este recomandat să utilizezi o cremă pentru netezire. În schimb, dacă îți dorești mai mult volum, este recomandat să optezi pentru o cremă sau un spray de volum, pentru a obține aspectul dorit.

păr sănătos

3. Nu-ți spăla părul zilnic!

Sunt multe persoane care se plâng că trebuie să-și spele părul zilnic, deoarece devine uleios. Însă motivul pentru care părul se unge atât de repede este tocmai faptul că îl spală zilnic. De fiecare dată când îți speli părul, glandele sebacee continuă să se reproducă și să se regenereze după spălarea zilnică. Așadar, produc mai mult ulei. Începe să reduci acest proces prin a te spăla tot la două zile și prin utilizarea unui șampon uscat. Rezultatele ar trebui să se vadă în două săptămâni.

4. Limitează sursa de căldură pentru a avea un păr sănătos

Dacă este absolut necesar să îți usuci părul, nu utiliza niciodată temperatura cea mai mare, ci optează pentru medie sau rece.

5. Nu lăsa să treacă mai mult de 10-12 săptămâni între vizitele la coafor!

Odată ce apar vârfurile despicate, nu mai există altă metodă de a le repara, decât tăierea părului. Dacă nu le tai, acestea vor continua să se extindă pe lungimea firului de păr.

păr sănătos

Tu cum te asiguri că ai un păr sănătos?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We Are Romanian Beauty Artists

FOLLOW US ON