5 poziții de yoga pe care le poți încerca la orice vârstă

5 poziții de yoga pe care le poți încerca la orice vârstă

5 poziții de yoga pe care le poți încerca la orice vârstă

Aceste 5 poziții de yoga au beneficii imense pentru corpul și mintea voastră la orice vârstă sau stadiu al vieții.

1. Respirație adâncă

Există un proverb sanscrit: „Căci respirația este viața, dacă respiri bine, vei trăi mult pe pământ”.

Nu pare să conteze dacă folosim respirația diafragmatică (de asemenea, respirația abdominală sau abdominală), respirația profundă a gâtului sau alte tehnici, cercetările sugerează că respirația lentă și profundă poate declanșa „răspunsul de relaxare”, încetinirea respirației și inimii reducerea tensiunii arteriale, îmbunatățirea digestiei și reducerea stresului și a durerii. Această tehnică este disponibilă pentru toată lumea indiferent de vârstă sau condiție fizică.

2. Muntele

Cum se face:  Stați drept pe covor, cu picioarele apropiate. Acum, respirați profund și ridicați-vă mâinile, păstrați bicepsul aproape de urechi. Pe măsură ce expirați aduceți-vă mâinile pe podea. În această poziție, întregul corp este întins de călcâie până la vârfurile degetelor.

3. Poziția pisicii

Începeți cu genunchii și mâinile pe podea, astfel încât genunchii să fie sub șolduri, iar încheieturile trebuie să se afle sub umerii dumneavoastră. Respirați adânc. Asigurați-vă că aveți coloana vertebrală în poziție neutră, și lăsați bărbia spre piept. Acum, în timp ce expirați, ridicați bărbia încet, fără a exercita presiune asupra gâtului.  Repetați de cel puțin 10 ori.

4. Poziția copilului

Cum se face: Începeți stând în poziție îngenuncheată, pe vârfurile picioarelor. Relaxați-vă fesele pe călcâie. Respirați mult și întindeți încet coloana vertebrală. Acum expirați încet și simultan întindeți-vă corpul în față, astfel încât pieptul și stomacul să se odihnească pe coapse. Mâinile trebuie să rămână pe covor.

5. Inversarea

Inversările modifică deplasarea sângelui și a fluidului limfatic de la picioare și șolduri spre inimă și cap. De asemenea, ia greutatea de pe picioare, glezne și genunchi, oferind articulațiilor o odihnă binevenită. Poziția cu picioarele pe perete ajută și la ameliorarea tensiunii gâtului și spatelui.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We Are Romanian Beauty Artists

FOLLOW US ON